Project Description

För tredje året har vi nu samlat information om alla tillgängliga kallblodshingstar för avelssäsongen! Vi tycker att det är smidigt att hitta alla hingstar på samma hemsida! Här kan du sortera hingstarna uppställningsland, betäckningsmetod, SynchroGait etc.

Stamtavlorna och information om inavelskoefficient (IK)  har vi hämtat från Sophia Pedigrees. Sophia Pedigrees IK baseras på djupare stamtavlor och blir därför mer komplett än den i Blodbanken och ST. Snitt IK på hingstarna här är 8,2.

Färganlagen är baserade på egen information utifrån tester av avkommor och utifrån egen erfarenhet. Vi kommer framöver att lägga ut mer information om de olika anlagen, som du också kan läsa om i böckerna.

Vi fyller på med fler hingstar när och om vi får mer information. Det kan så klart ha kommit med nåt skrivfel av misstag som vi så klart rättar till så snart det upptäcks. Självklart måste du alltid verifiera pris och villkor med hingsthållaren, utifall att vi råkat knappa fel och inte hunnit ändra.

Har du info som du tycker ska in här, tex bra bilder bilder på hingstarna, korrigeringar eller eventuella synpunkter? Hör då gärna av dig till info@kallblodstravare.se